BK Beveiliging


Uw partner in zekerheid

Op 16 november maakte BK beveiliging bekend dat zij in Nederland de opleiding tot internationaal bodyguard van de IBSSA gaat verzorgen.

De IBSSA is een internationale associatie van personenbeveiligers. Niet alleen bodyguards zijn bij de IBSSA aangesloten maar ook specialisten op technisch gebied, bedrijven die ondersteunend dienstverlening bieden; kortom een breed scala van professionals en bedrijven die zich bezighouden met de beveiliging van zakenlieden en beroemdheden.

De IBSSA is een non-profit organisatie wiens voornaamste taak is om het vak van bodyguard verder te professionaliseren door het verzorgen van opleidingen, het geven van assistentie en technische ondersteuning voor/aan zijn leden over de gehele wereld.

De associatie is opgericht in Frankrijk in 1994. Vandaag de dag heeft de IBSSA ruim 2000 leden uit 100 verschillende landen, 70 tot 80 procent van de leden werken voor diverse beveiligingsbedrijven of organisaties.

Wat is een bodyguard?
Laten we beginnen met wat het niet is. Denk je dat een bodyguard iets is wat je in de film ziet, dan heb je een volkomen verkeerd beeld. Hoewel het vak ‚glamorous’ lijkt, is dat het niet. Je draait lange dagen met vaak weinig slaap. Je bent constant bezig met veiligheidsrisico’s in te schatten en te neutraliseren.

We vragen wat van je. Een goede bodyguard is in het heden. Je bent constant alert en je bent in staat om ook wanneer het ‚saai’ is je omgeving in je op te nemen. We vragen een zeer goede fysieke gesteldheid van je. Je hebt een defensie-achtergrond of je hebt ten minste 5 jaar ervaring in de beveiliging; bij voorkeur als evenementen beveiliger. Maar bovenal: je bent een zeer stabiel persoon. Problemen los je het liefst op door ze voor te zijn. Je beseft terdege dat je opdrachtgever niet zit te wachten op incidenten. Je straalt kalmte en rust uit, en je weet dat praten vaak een beter oplossing is dan hard ingrijpen. Maar: dat laatste kan je indien nodig, maar dan wel met een strikt noodzakelijk minimum. Je bent iemand die goed in een team kan werken. Je beseft dat een bodyguard altijd in een hiërarchische structuur werkt.

Voor jou kent de wereld ook geen grenzen. Vandaag werk je in Nederland; morgen sta je zo maar in Hongarije. Of de Verenigde Staten. Daarom ben je ook een persoon die een gedegen wetskennis heeft. Je weet wat in wel of niet mag. Je bent in staat - tenslotte heeft niet ieder land dezelfde regelgeving - om snel nieuwe informatie tot je te nemen en daar ook naar te handelen. Je bent dus flexibel.

Maar boven alles: je bent een professional.

Spreekt je dit aan en wil je meer informatie? Geef je gegevens aan ons door en wij nemen contact met je op.